David Orosz

Orosz Dávid a studiat chitara clasică la Liceul Vocațional de Arte din Târgu-Mureș cu Andrei Turcu. A participat la olimpiade de chitară ale liceelor de muzică, festivaluri naționale și concursuri internaționale de chitară, câștigând numeroase premii. Câteva dintre acestea sunt: Premiul I la Festivalul Internațional de Chitară Transilvania, Cluj-Napoca (2015) și Premiul II la Festivalul internațional al tinerilor chitariști „Eduard Pamfil”, București (2015).

În perioada 2016-2017 a studiat la Academia de Muzică Franz Liszt din Budapesta cu o bursă Erasmus, sub îndrumarea domnului conf. univ. dr. Csáki András. Participă în fiecare an alături de colegul său, Tudor, la Festivalul Internațional de Chitară Clasică Harmonia Cordis (Târgu-Mureș), Festivalul Internațional de Chitară Transilvania (Cluj-Napoca) și Festivalul Internațional de Chitară Novum Generatio (Cluj-Napoca).

A absolvit studiile de licență, tot în calitate de șef de promoție, în 2017 la Academia Națională de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. Și-a finalizat studiile de masterat cu domnul conf. univ. dr. Beke István Ferenc și domnul conf. univ. dr. Constantin Andrei. David predă în prezent chitară la Liceul Vocațional de Arte din Târgu-Mureș.

Înapoi