Tudor Gliga

Tudor Gliga a început studiul chitarei clasice la vârsta de 14 ani, cu Ovidiu Ene. Sub îndrumarea acestuia, a absolvit Liceul Vocațional de Arte din Târgu-Mureș în 2014, la secția de instrumente, chitară clasică. În această perioadă, a participat la festivaluri și competiții muzicale, câștigând diverse premii.

A continuat cu studiile universitare la Academia Națională de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca unde a obținut diploma de licență în 2018, fiind șef de promoție, sub îndrumarea domnului conf. univ. dr. Beke István Ferenc și a domnului conf. univ. dr. Constantin Andrei. Și-a finalizat apoi studiile de masterat în 2020 cu Beke István Ferenc.

În prezent, Tudor este doctorand la Școala Doctorală "Sigismund Toduță" și cadru didactic asociat la Academia Națională de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, unde predă chitară clasică și electrică. Alte activități ale sale includ compoziții pentru chitară, una dintre acestea obținând premiul III la prima ediție a Concursului de Compoziție Harmonia Cordis (2020), precum și transcrieri/aranjamente ale unor piese clasice și cântece de muzică ușoară. De asemenea, este vocalist și chitarist în trupa clujeană Vibes Live Band.

Înapoi